Translate

måndag 2 april 2018

Barnäktenskap




Jag är liberal därför att vi står upp för allas lika värde. Flickornas värde måste beaktas. Vi kan inte låta flickor som kommer till Sverige ha andra regler än de som är infödda. Vi sänder då ut signaler om att det är rätt beteende. Det kan inte fortgå med parallella synsätt på vad som är rätt& fel därför att rädslan att stöta sig med andra är större än att skydda flickorna.
Det är dags att föra flickornas talan. Det gör vi inte med att lättvindigt ge ut en broschyr med instruktioner till dig som är gift med ett barn. Det är fortfarande fel att vara gift med ett barn, oavsett vart i världen man kommer ifrån. Genom massiv kritik så har broschyren dragits tillbaka. Liberalerna föreslog redan i januari -18 att vi ville tillsätta en haverikommission där det skulle utredas hos berörda myndigheter varför barnäktenskap ens kan upprätthållas i Sverige. Nu kan vi lägga till varför ens den här broschyren kom ut.
Asylsökande barn ska ej placeras hos den som uppges vara make. Flera ensamkommande barn har placerats med vuxna makar men inget händer. Det är viktigt att kontrollera ensamma flickors skyddsbehov så att de inte placeras hos den som de ska skyddas mot.
Det är viktigt att alla barn tidigt får information om sina rättigheter & skyldigheter. Vi behöver täppa till alla luckor i lagstiftningen om barnäktenskap.

Framför allt behöver vi i alla beslut som tas beakta
barnkonventionen artikel 2 och 3:
Alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter. Ingen får diskrimineras.
Barnets bästa ska komma i främsta rummet vid alla beslut som rör barn.